Het aantrekken van de ‘juiste’ kleding kan soms knap lastig zijn. Niet alleen wil je graag de trends volgen, maar het moet ook nog eens comfortabel zitten en geschikt zijn voor de gelegenheid waar je naar toe gaat.

Over de jaren heen zijn er tig trends voorbij gekomen op het gebied van herenmode, sommigen wel heel apart en anderen heel normaal. Vaak komt een trend van vele jaren geleden weer terug in een ander jaar, met net even wat andere details, vormen of kleuren. Ook trends die niet iedereen even goed staat of even mooi zijn over het algemeen, komen terug. Zo staan er onderstaand een aantal modemissers beschreven.

Lange truien en shirts

Mannen hebben net als vele vrouwen vaak een mooie afgetrainde derrière, waarom zou je deze dan willen verbergen? Een tijdje geleden is het dragen van truien en shirt die over de kont vallen een trend geworden. En deze trend is gebleven en zelfs nog erger geworden. Soms kan je het verschil nog amper zien tussen een jurk en zo’n shirt. Ook zijn er tegenwoordig lange vesten op de markt voor mannen, wat mij betreft passen die beter bij de vrouwencollectie. Het is een vreemd fenomeen en eigenlijk wel in strijd met de rest van de trends die we in de herfst/winter gaan zien. Want de collectie van dit seizoen laat juist de stoerdere kant van de man naar voren komen, en dit doet zo’n lange trui nou juist helemaal niet.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed

Spijkerjasjes

Spijkerjassen kunnen heel stoer staan, maar ook heel nonchalant. Het hangt er in dit geval geheel vanaf wie het draagt en naar wat voor gelegenheid deze persoon gaat. Een spijkerjasje kan namelijk echt niet boven een elegante pantalon gedragen worden, maar wel boven een wat stoerder ogende broek. Ook valt een spijkerjasje erg leuk te combineren met een houthakkersblouse. Maar als je over het algemeen meer houdt van een pak of alleen maar in het bezit bent van nette Italiaanse handgemaakte schoenen, dan is het misschien beter om een andere trend uit te proberen die wellicht wat beter bij je past.

Er zijn natuurlijk nog veel meer trends waarover te twisten valt of het nou echt zo’n goed idee is om deze te volgen. Maar dit hangt geheel van de persoon en gelegenheid af.