Viva la Revolución

 

Voor de moderne medemens in onze west-europese samenleving is het moeilijk te vatten dat dildo’s ooit werden beschouwd als perverse uitingen van een onbeschaamde seksuele drift. Een verlangen om de mouwen op te rollen, het heft in eigen handen te nemen en als een mijnwerker die schacht in te duiken op zoek naar verborgen schatten.

 

Na de seksuele revolutie in de jaren ’60 is het taboe rond seksualiteit en masturbatie langzaam vervaagd. Buiten enkele preutse tantes en nijdige nonkels, kijkt niemand meer op van een uitnodiging voor een Upperdare Party. En net zoals bloemenwinkels, kijken ook sexshops uit naar de romantische dagen rond Valentijn. In 2021 ligt er duidelijk geen taboe meer op een dildo bestellen.

 

Maar hoezeer onze kijk op persoonlijke, seksuele bevrijding ook is veranderd in de afgelopen 60 jaar, de geschiedenis van de dildo gaat nog veel verder dan de meesten onder ons beseffen.

 

Van de Ijstijd tot Global Warming

 

De eerste dildo, gemaakt van siltsteen en ontdekt in een Duitse grot, dateert volgens archeologen van de Ijstijd, zo’n 28.000 jaar geleden! Sinds dan verschijnen dildo’s consistent in culturen en samenlevingen over de ganse wereld.

 

In afbeeldingen uit het Oude Egypte, zijn vrouwen te zien die grote fallussen rond hun heupen dragen. Deze hadden volgens geschiedkundigen een religieuze betekenis in dat ze hiermee de god Osiris eerden.

 

De Oude Grieken, bekend voor hun vrijheid van geest, gebruikten olisboi. Dit waren fallussen gemaakt van opgepoetst leder. Leuk feitje, blijkbaar was olijfolie niet enkel een belangrijk onderdeel van het Oud Grieks dieet, maar ook het beste glijmiddel…

 

Het woord dildo komt oorspronkelijk uit het land van de passie, Italië. Diletto, oftwel verrukken lijkt ons inderdaad enorm passend…

 

Wanneer wij “zin” krijgen, kunnen we snel even naar de sexshop op een dildo te kopen. Onze voorouders moesten echter creatief en handig zijn. We hebben eerder al vermeld dat dildo’s uit leder en steen werden gemaakt. Maar tijdens de Renaissance liet de high society hun lievelingspeeltje liefst op maat maken, uit luxematerialen zoals zilver, ivoor of andere waardevolle materialen. Een waar hoogtepunt in dildo-esthetiek…

 

Quality time

 

Zelfs wanneer je een relatie hebt, kan dit speeltje, in combinatie met genoeg communicatie, een leuke toevoeging zijn voor beide (of meerdere) partners.

 

Ben jij al naar een Upperdare Party geweest? Zou je een dildo ook nog in een relatie gebruiken? Ga jij wel eens samen met je partner naar een spicy winkel?

 

Graag horen wij van jou of jij al een dildo hebt gekocht. Deel gerust jouw ervaringen en verhalen in de comments. No shame and no judgement here 😉